Suksien kuljettaminen polkupyörällä luo omat haasteensa. Lisähaasteita muodostuu, mikäli pyörällä olisi tarkoitus ajaa maastossa ja suksien kiinnityksen pitäisi kestää rytyytystä, eikä olla tiellä, mikäli kaatuminen käy toteen. Suksen kantti on kiusallisen kova ja terävä iskeymäkohde genitaaleille.

Ajatus fättäriavusteisesta skinnailusta lähti Åresta, jossa hotelli vuokrasi pienipyöräisiä fättäreitä hissiasemalle kulkemiseen. Pyörissä oli kiinteät metalliset suksitelineet.

Kevättalven kohteena oli Ylläksen takamaastot ja kuljettimiksi valikoitui Haibaikin täysjousitettu sähköfättäri (4”) sekä Tunturin jäykkäperäinen e-max sähköfättäri (4,8”). Mukana reissussa oli satulaputkeen kiinnitettävä tavarateline, joka sopi mainiosti Tunturiin. Haibaikissa on hissitolppasatula, joten siihen se ei passannut. Mukana oli myös usean erilaisen kiinnitysremmin valikoima.

Eri kiinnitysvaihtoehtoja

Täysjoustopyörään ei oikein löytynyt muuta suksien kuljetusvaihtoehtoa kuin laittaa sukset A-mallilla reppuun. Kuljetusmallin riesana on korkeus, eli puisissa maastoissa saattavat oksat tarttua suksen kärkiin ja kaatuessa pyörän päältä solahtaminen ei aina käy kuin elokuvissa. Myös aika ylhäällä heiluva massa haittaa paikoin pyöräilyä.

Tunturiin sukset sai sujuvasti sidottua siten, että suksen kärki on ohjaustangon putkessa ja takaosa siteestä alkaen tavaratelineessä kiinnitettynä. Kiinnitys oli vakaa. Suksen oikea kohta oli aika tarkka, sillä liian pitkällä edessä kärki esti pyörän vaijereiden liikkumista haitaten ohjaamista. Liian eteen laitettuna suksen side myös hankasi polkiessa reittä. Toisaalta liian taakse laitettuna kantaan jäi liikaa vipuvartta ja suksi pääsi helpommin heilumaan kuopissa.

Moderneilla monoilla on hyvä fillaroida

Moderneissa randomonoissa nilkka taipuu aika mukavasti. Niissä on myös kumipohjat, jotka pysyvät kohtuullisen hyvin kiinni maastopyörän polkimissa. Rehellisyyden nimissä polkutuntuma ei ole täydellinen, mutta riittävän hyvä. Samalla myös ratkeaa monojen kuljettamiseen liittyvät haasteet ja välineiden vaihtokin sujuu jouhevammin, kun monot ovat jo valmiiksi jalassa. Mikäli polkimia pääsee valitsemaan, niin mitä suurempi koko ja mitä karkeampi kuvio, sitä parempi.

Jouhevammin takamaastoon

Ylläksellä oli reittien huolto päätetty jo useita viikkoja aiemmin. Hoitamattomia latupohjia sekä kantohankea pitkin pääsi ajelemaan mukavasti Pallas-Ylläs luonnonpuiston offareille. Ajoitus oli tärkeässä osassa, sillä iltapäivästä lumen pinta alkoi pettämään ja fillarointi meni paikoitellen enemmän kaatuiluksi. Muutaman kerran eturengas upposi yllättäen hankeen lennättäen polkijan päistikkaan hankeen. Onneksi lumi on pehmeätä!

Pääsimme jopa laittamaan järvellä skinit suksiin ja siten taluttamaan pyörät tien äärelle. Jouhevimmillaan keskivauhti metsikössä oli yli 15km/h, kehnoimmillaan kilometriin meni 47 minuuttia. Mikäli reitit olisivat olleet huollettuja, siirtymät olisivat olleet erittäin jouhevia.

Naarmuja luvassa

Suksen kantti raapii helposti pyörää. Eritoten Tunturin ohjaustolppa sai tuntea kantin kovuuden. Yritin suojata putkea suksen sträpilllä sekä ilmastointiteipillä. Aina kantti oli ajon aikana kaivanut tiensä runkoon saakka aiheuttaen huomattavaa naarmuuntumista.

Myös Haibiken rungosta löytyi yksi oletettavasti kantin kaatumisen yhteydessä tekemä kolhu. Tunturi-Hellbergille pahoittelut testipyörien kolhimisesta.

Tuotekehitystä

Valitut suksen kuljettamisen keinot olivat ihan hyviä, muttei täydellisiä. Optimaalinen kiinnitys olisi riittävän matalalla, ettei se häiritsi polkemista, eikä osuisi oksiin. Suksi ei saisi ulottua juurikaan pyörän mittojen ulkopuolelle, jottei ketteryys kärsisi. Netistä löytyi alla oleva ratkaisu, jonka valmistajaa ei enää ole. Kokemukseni perusteella tämä olisi Suomen olosuhteisiin parhaiten soveltuva ratkaisu, pienin modifioinnein. Mikäli sinulla on jotain aiheeseen liittyviä ideoita, laita viestiä.

Fättäri on mainio siirtymäväline törmien äärelle. Uskoisin fättärille tehtävästä skinnailumäen lähestymisestä olevan pieni lisä Lapin fättärivuokraamoillekkin.

Edit: pari kehitysideaa, joita on tarjottu. Klossipolkimet ja monoihin klossikiinnikkeet. Toinen ehdotus oli, että pin-siteen etukappale laitettaisiin polkimeen kiinni.